Wilt u graag een afspraak maken?

Wilt u zich aanmelden, maak dan online een afspraak. U kunt ook meer informatie opvragen indien gewenst.

Home » Zit met Pit

Zit met Pit

Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom computergebruik. Het programma wordt in de klas aangeboden door een kinderfysiotherapeut .

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een beeldscherm. Door de komst van de computer is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer, leren anders.

Het gebrek aan beweging is een maatschappelijk probleem geworden. Uit onderzoek blijkt dat de jeugd steeds vaker – en jonger – pijnklachten krijgt en een slechte houding ontwikkelt.

Als leerkracht hoeft u geen extra tijd te investeren. Sterker nog: Zit met Pit! past prima binnen het curriculum. Het is ontwikkeld door professionals en wordt ook door professionals verzorgd.

Wij pakken de verantwoordelijkheid over dit belangrijke onderwerp graag op en hebben ons als praktijk aangesloten bij dit nuttige en landelijke initiatief. Caroline Hoogendoorn en Simone De Kleijn zijn onze Pit!Therapeuten. Het delen van onze kennis en expertise doen we graag. We zien het als onze bijdrage aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem.

pietje ligt op de buik
zit met pit

Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. Met een compleet uitgewerkt lesprogramma, een professionele therapeut en concrete handvatten om op voort te borduren. Je versterkt en inspireert elkaar, zodat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen: Zit met Pit!

Ik sta te trappelen om u alles te vertellen over de mogelijkheden van Zit met Pit! op uw school. U kunt natuurlijk ook zelf contact met mij zoeken, graag zelfs! Ik kom graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek het lesmateriaal laten zien en u kennis laten maken met Pietje Pit, de hoofdpersoon van het programma. Caroline Hoogendoorn is bereikbaar op 055-5334455 of mail info@fysiotherapiehoogendoorn.nl

FYM Apeldoorn 2017-01 Fysiotherapie Hoogendoorn Tablet nek

Kort maar krachtig een indruk krijgen van Zit met Pit? Bekijk dan het filmpje, het duurt nog geen 3 minuten: Filmpje  Natuurlijk staat er op de website nog meer informatie voor u klaar. Neem gerust een kijkje! www.zitmetpit.nl

 Met enige regelmaat verschijnen er publicaties over dit onderwerp in de media. Zo ook enkele weken geleden. Zit met Pit! was zelfs te zien op televisie bij de actualiteitenrubriek Een Vandaag. Gemist? U kunt hier de uitzending terugkijken:  Filmpje

zo zouden we het graag zien op kantoor en school.

komisch filmpje over bewegen op het werk.
komisch filmpje over bewegen op het werk

Wilt u graag een afspraak maken?

Wilt u zich aanmelden, maak dan online een afspraak. U kunt ook meer informatie opvragen indien gewenst.

Welkom bij Fysiotherapie Hoogendoorn Apeldoorn

Gekwalificeerd

Alle onze fysiotherapeuten zijn gekwalificeerd en staan vermeld in het Kwaliteitsregister van de KNGF: CKR

Waardering

Op ZorgkaartNederland wordt Fysiotherapie Hoogendoorn gewaardeerd met een 9.8 

Vernieuwen

We volgen de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied met continue bijscholing