Persoonlijke instructie voor Sensiplast van de Lidl

Sensiplast Lidl

Sensiplast Lidl

Sinds vandaag is voor zeer weinig een mooi pakket sensiplast bij de Lidl te verkrijgen. Om te weten hoe de tape en de instructie video is hebben wij ook een pakket aangeschaft. Ik vindt de kwaliteit van de tape niet slecht hij is iets slapper dan de tape die wij doorgaans gebruiken ‘Cure tape’. Het is even afwachten of er huidirritaties door de lijm ontstaan, dit hebben wij bij andere merken tape regelmatig ervaren. De instructies op de video en de beschrijving zijn redelijk duidelijk, maar ook zeer algemeen en niet voor iedere klacht toepasbaar. Ik kan mij voorstellen dat u graag specifiek voor uw klacht instructie zou willen krijgen. Maakt u bij ons een afspraak dan krijgt u een persoonlijke instructie en advies. Wij hebben al zo’n 6 jaar goede ervaring met gebruik van Kinesio tape.   September 2015 de lijmlaag van de sensiplast blijkt erg huid onvriendelijk. wij adviseren deze tape niet te gebruiken. Op dit moment zijn er toepassingen met afgepaste stukken tape te koop bij de LIdl. Ik verwacht er weinig goeds van.

Ondertussen is de Lidl niet de enige die rekbare tape verkoopt. De tapen die ik in handen heb gehad van goedkope aanbieders lijken allemaal wat minder rekbaar en zullen dus ook sneller hun werking verliezen. de manier van aanbrengen van de tape heeft veel invloed op de werking en de klachten vermindering die het kan geven. Ik garandeer dat tape door mij of mijn collega aangebracht altijd een goede werking op uw klachten zal hebben. wij zien de tape als een ondersteunend middel van verschillende behandelingen. Wanneer mogelijk krijgt u instructies om zelf thuis de tape verder te gebruiken.

voor meer informatie zie klik hier

Boekenlegger op de permalink.

18 Comments

 1. ik heb het gehaald voor 10 euro, binnen een paar uren kreeg ik puistjes en het nam mijn huid mee waardoor ik een wondje heb nu daar (schouder) ga zo terug naar lidl om mn geld te krijgen

  • Beste Leon,

   De tape van de Lidl heeft inderdaad een wat agressieve kleeflaag. In de praktijk werken we met Cure tape. Deze is veel huidvriendelijker en geeft bijna nooit allergische reacties. Graag nodig ik je uit om langs te komen voor een gratis proef behandeling, dan kan je voelen hoe onze tape werkt.

   Vriendelijke groet Caroline Hoogendoorn

  • Ik heb vandaag hetzelfde ondervonden…. wat een drama lijm! Zeer agresief; rode plekken, jeuk! Dit is volgens mij lijm waarmee men industrieel werkt…. Ik ga een brief schrijven naar de Lidl.

 2. Ik heb al enkele jaren oedeemtherapie met lymfetaping. Ik ben zeer tevreden over de kinesiotape. Het zit bij mij 1 hele week op mijn arm ik heb geen klachten. Het lijkt iets dunner als de curetape maar mij bevalt het prima.

 3. Ik heb deze tape vorig jaar bij de Lidl gekocht.

  Ik heb het 4 dagen om mijn pols gebruikt zonder huidklachten en de overbelasting (?) verdween als sneeuw voor de zon.
  Daarna gebruikt voor mijn knie waar ik na een operatie al jaren last van heb. Ik heb de tape een week gebruikt en heb echt het gevoel dat de scherpe pijn verdwenen is!
  Maar wat voor hier waarschijnlijk relevanter is: ook na een week op mijn knie: geen huidirritatie! Dit terwijl ik helemaal niet zo’n gemakkelijke huid heb.

  • Beste Elaine,

   Fijn dat jij wel goede ervaring hebt met deze tape. Ik hoop dat je knie goed gaat. Tape instructies van een fysiotherapeut zijn aan jou situatie aangepast en kunnen nog effectiever zijn dan de standaard instructies die bij de tape worden geleverd.

 4. Gisteren voor het eerst gebruikt voor de nek en rug .Zeer tevreden geen problemen met de kleefband gaat goed los en integendeel wat de anderen zeggen NIET agressief. Ga zeker nieuwe kopen en gebruiken

 5. Na vele irritatie bij veel duurdere tape via therapeut, toch die van de lidl geprobeerd. Kwa structuur, aanbrengen en eraf halen totaal geen klachten, alleen jammer dat ik 2 dagen later na verwijdering (nadat het er een dag op heeft gezeten) nog steeds ziet waar die heeft gezeten dmv rode uitslag. Toch vind ik hem beter, dan mijn andere duurdere tape.

  • Beste Lotte,

   Goed te lezen dat het beter gaat met deze tape, misschien hebben ze de kleeflaag wel verbeterd. het is super dat zo veel mensen baat hebben bij gebruik van Medical Tape.

 6. ik zelf gebruik de tape van de lidl al JAREN omdat de tape van de fysio best prijzig
  is bij mij geeft de zelfde bijwerkingen ik heb Chronische spierziekte aan mij rechte hand/arm totaal geen uitslag van de lidl of andere dingen
  ik heb best goede ervaring cure tape is ook zeer goede kwaliteit alleen zo duur en dan moet ik elke week aan brengen

 7. Ook ik gebruik al een jaar naar volle tevredenheid de tape van de lidl, ondanks mijn gevoelige huid herken ik de huid iritatie gelukkig niet. Toen de tape onlangs weer te koop was bij lidl bleek deze zeer snel uitverkocht, zo bleek later door een hele hoorde fysiotherapeuten die het ingekocht hadden. Ik ben bang dat het per tape verschillend zal zijn hoe een ieder er op reageert. Is de Cure Tape ook voor de consument te verkrijgen? Daar ben ik namelijk wel nieuwsgierig naar.

 8. Prima tape zou ik zeggen. Zelfs na douchen geen probleem. Geen huidirritatie en wat het belangrijkste was dat de tape hielp tegen mijn klachten.

 9. Nee de Lidl heeft niet gereageerd op mijn bericht.
  Er zijn ondertussen meer aanbieders van goedkope tape ook de Action. De ze tape is meestal minder elastisch en de kleeflaag is anders dan van de professionele tape. Hierdoor zal de werking ook minder zijn. Dit is vaak jammer omdat er met een goede tape techniek en de juiste tape spectaculaire effecten en resultaten te behalen zijn. De meeste technieken zijn aan de cliënt te leren zodat je niet iedere keer naar de fysiotherapeut hoeft voor enkel tape.

  Groeten Caroline

 10. Ik heb de tape al heel vaak op mijn knie gebruikt. Inderdaad is de tape iets dunner en rekbaarder dan Curetape en daardoor moet je wat beter opletten met aanbrengen. Hij plakt snel aan elkaar als je niet oplet. Er blijft ook een klein beetje meer lijm op je huid achter dan bij Curetape maar gezien het prijsverschil (€ 16,00 per rolletje Curetape) heb ik dat er graag voor over. De tape helpt goed tegen mijn klachten. Ik heb een gevoelige huid maar geen last van irritatie met de Sensiplast-tape.

  • Beste Noor,
   Ik snap je overwegingen. Cure tape is inderdaad veel duurder rond 10 euro per rol inkoop. Dus als je tevreden bent over de ondersteuning met deze tape zou ik hem zeker blijven gebruiken. Waarschijnlijk is de kleeflaag van de Sensitape in de jaren wel iets aan gepast.

   succes Caroline

Geef een reactie