Met trots bieden wij nu lasertherapie

Nieuw in de praktijk is de mogelijkheid voor behandeling met Deep tissue Laser.  Laser licht heeft vele voordelen in het lichaam.

De effecten van deep tissue lasertherapie

Lasertherapie wordt toegepast bij:
Artrose, pees- en ligament beschadigingen , Carpaal tunnelsyndroom, spier verrekkingen, hernia, hoofdpijn en migraine en pijnlijke spieren en gewrichten.

Voordelen Lasertherapie:
Snel resultaat, pijn dempend en ontstekingsremmend, stimuleert weefsel tot genezing en het is veilig en zonder bij werkingen

Vraag ons wat lasertherapie voor u kan doen?

Voor meer informatie www.lasertherapieapeldoorn.nl 

Wurggreep Fysiotherapie van de verzekeraars

fysiotherapeuten in de wurggreep van de verzekeraars

Een vandaag besteedde vorige week een goed bericht aan hoe wij als Fysiotherapeuten afhankelijk zijn van de verzekeraars en in en wurggreep zitten. We hebben te maken  met een behandel index die voorschrijft hoeveel behandelingen wij per patiënt mogen uitvoeren. Kom je boven dat gemiddelde krijgen wij een lager tarief.

Verzekeraars die ons wel respecteren en een redelijk tarief bieden zijn DSW en ONVZ

klik om de uitzending ook te bekijken

Kies bewust en verstandig uw verzekeraar. Omdat wij het belangrijk vinden dat u altijd bij ons in behandeling kan komen hebben we voor 2019 wel contracten met alle verzekeraars.

 

 

 

Praktijk met Zorg

Mooi nieuw certificaat van Qualiview wij zijn vorig jaar beoordeeld met een 8,4. Aan het einde van uw behandeltraject krijgt u een enquête van Qualiview waarmee wij anoniem feedback en een beoordeling krijgen van onze patiënten. Dus help ons te verbeteren door deze feedback te geven en in te vullen.

Teamtraining Zit met Pit!

Training voor leerkrachten

Wist je dat Zit met Pit! behalve leerzame lessen voor kinderen in de klas ook leerkrachten traint? Leerkrachten leren alles over een goede houding bij tablet gebruik in combinatie met bewegend leren in de klas.

Nu mag ik mij Pit!Plus-therapeut noemen.

In maart 2018 heb ik de cursus gevolgd om teamtrainig te kunnen geven op basisscholen. Het is een training van 3 uur beginnend met “Zit met Pit “, goede zit houdingen en hoe je dat als leerkracht kan stimuleren. Het tweede deel van de training heeft het onderwerp” Bewegend leren” Hoe kan je als leerkracht met de kinderen meer bewegen in de klas terwijl je toch met de lesstof als rekenen, spellen en taal bezig kunt zijn. Een hele leuke inspirerende cursus die geacrediteerd is in het register voor Leerkrachten. Dus  als ik de training op school mag komen geven leren jullie weer een heleboel leuke dingen en kunnen jullie punten voor het register krijgen .

Ik heb zin omdeze cursus op de basisischool te komen geven.

Meer weten? http://bit.ly/2DjJfr3

Caroline

Goede motorische vaardigheden zijn belangrijk !

  • schrijven

Nog nagenietend van de vrij-tijd die we gehad hebben is het schooljaar weer begonnen. Met de hoge eisen die gesteld worden aan de vaardigheden van de kinderen  zoals  Sporten, schrijven , buitenspelen, stil zitten , en vrienden maken is het belangrijk een goede motoriek te hebben.

Heeft je kind moeite met de motoriek, ik als kinderfysiotherapeut kan het verschil maken en zorgen dat met de juiste oefeningen je kind weer meekomt met zijn leeftijdsgenootjes en plezier krijgt in bewegen en schrijven.

Volgend artikel van Jessica Gal Sportarts  geeft dit mooi aan

Motorische vaardigheden aanleren: kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Door te bewegen ontwikkelen ze motorische vaardigheden en daar hebben ze hun leven lang profijt van.

Motorische vaardigheden

De basis motorische vaardigheden van een mens zijn: snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Het zijn de vijf bouwstenen van een gezonde ontwikkeling. Kinderen die actief zijn, doen deze vaardigheden spelenderwijs op. Het begint al als baby: door iets vast te pakken en naar de mond te brengen, te rollen, te kruipen, te gaan lopen en allerlei bewegingen uit te proberen.

Als je kind daar vroeg mee begint en wordt gestimuleerd door zijn ouders, zal de kans groter zijn dat hij gezond opgroeit. Bovendien leer je je kind dat bewegen leuk is en daardoor zal hij ook op latere leeftijd blijven sporten en bewegen.

schrijven           meisjes aan een klimrek

Grove en fijne motoriek

Vaak maakt men een onderscheid tussen grove en fijne motoriek. Het eerste zijn de grote bewegingen die je maakt: rennen fietsen of gooien. Grove motoriek oefen je door spelletjes met ballen te doen (overgooien of in een emmer mikken), te hinkelen, tikkertje te spelen of op een speeltoestel te klimmen.

De fijne motoriek gaat meer om het goed uitvoeren van bewegingen met de vingers, hand en pols. De fijne motoriek, die van belang is voor bijvoorbeeld schrijven, is te oefenen door met je handen bewegingen te maken: (nep-) piano te spelen, een pen te laten ronddraaien tussen je vingers, kleine balletjes te maken van klei, en kralen of muntjes in een potje te stoppen.

Aanleg of aanleren

Aanleg speelt een rol bij de motoriek van kinderen. Er zijn kinderen die soepeler bewegen dan anderen of die van nature heel behendig zijn of sterk. Maar motoriek kun je ook heel goed trainen bij je kind. Van belang is dat je als ouder je kind vroeg stimuleert te gaan bewegen, want motorische vaardigheden zijn op latere leeftijd veel moeilijker aan te leren.

Kinderen die op jonge leeftijd weinig bewegen zullen zich motorisch minder goed ontwikkelen en hebben een grotere kans op overgewicht. Ze lopen als gevolg daarvan een verhoogd risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen. In sociaal opzicht kunnen kinderen die motorisch minder ontwikkeld zijn, makkelijker aan de zijlijn komen te staan omdat ze niet goed mee kunnen komen bij het spelen of gymmen.

Niet alleen voor het lichaam

Buitenspelen is de ideale manier om je kind bloot te stellen aan verschillende vormen van bewegen. Zo ontwikkelt hij zich veelzijdig en ontdekt hij waar hij goed in is en wat leuk is. Dat vergroot het zelfvertrouwen. Ongemerkt ontwikkelt je kind zich heel breed, leert hij de wereld verkennen, en ondertussen doet hij ook allerlei vriendjes op.

Kinderen zitten tegenwoordig gemiddeld 5,5 uur per dag achter een scherm. Ongemerkt kan dat nog oplopen. Het is dus belangrijk om als ouder het bewegen te stimuleren en zelf het goede voorbeeld te geven.

Naast alle lichamelijke voordelen van bewegen, zijn er ook steeds meer onderzoeken die een verband leggen tussen bewegen en prestaties op school. Lichamelijke activiteit vergroot de cognitieve capaciteiten van een kind. Het kan zich beter concentreren en neemt de stof beter op.

Redenen genoeg om samen met je kind in actie te komen en naar buiten te gaan!

Verschillende leeftijdsfasen

Tot 5 jaar

Stimuleer je kind om actief te bewegen, dit is ook goed voor de motorische vaardigheden. Er hoeft geen structuur in te zitten als de omgeving maar veilig is. Spelen, stoeien, klimmen, klauteren, een koprol oefenen, een bal overgooien… elke beweging is goed als je kind er maar plezier in heeft.

6 – 8 jaar

In deze leeftijd gaan veel kinderen op een sportclub. Vaak proberen kinderen verschillende sporten. Hoe gevarieerder je kind beweegt, des te beter het is. Het gaat in deze leeftijdsfase nog niet om winnen of een moeilijke techniek aanleren. Plezier moet voorop staan. Laat ze lekker springen en rennen of achter een bal aan hollen.

9 – 12 jaar

Op deze leeftijd trainen kinderen meer sportspecifiek. De techniek van een sport wordt belangrijker. Maar dit is nog niet de leeftijd om te gaan specialiseren. Als ouder is het verstandig op te letten of je kind zich wel breed blijft ontwikkelen. Buitenspelen is hiervoor altijd goed, ook voor de motorische vaardigheden.

12 jaar en ouder

De sport wordt steeds serieuzer. Niet ieder kind vindt dat leuk. In de pubertijd, bij de overstap naar de middelbare school willen kinderen nog wel een stoppen met sport. De interesses veranderen. Chillen met leeftijdgenoten wordt belangrijker. Probeer iets te vinden dat je kind leuk vindt om te doen en wat aansluit bij zijn vriendengroep.

 

Tape tegen misselijkheid bij wagenziekte, chemotherpie en zwangerschap.

2016-07-17-10-49-48-50654820

Deze Tape werkt bijzonder goed tegen misselijkheid. Daarbij niet alleen bij wagen-, zee- reisziekte, maar ook bij misselijkheid bij zwangerschap en chemotherapie. Breng een stuk Medical tape ( rekbaar tape liefst van het merk Pino tape of Cure tape) 10 cm met lichte rek precies op het middenrif net onder de borsten aan. Deze tape kan 3- 4 dagen blijven zitten, bij reisziekte is het  prima om bij aankomst de tape weer te verwijderen.

Ervaringen van patiënten:
Minke 12 jaar altijd wagenziek, nu met de tape niet meer ziek, niet meer overgeven en we moeten veel meer broodjes mee want ze zit gezellig kletsend in de auto broodjes mee te eten. Eerder moest er een emmertje mee die ook stee vast nodig was ook met reisziekte pilletjes.

Hanneke 65 Chemotherapie: bij de eerste kuur 42 pillen tegen misselijkheid geslikt, vanaf de tweede kuur tape op de maag geplakt en geen misselijkheidsmedicatie meer gebruikt.  Af en toe we een wee gevoel maar niet meer oneindig overgeven, daardoor ook minder afgevallen.  Ook tussen de kuren door gebruik ik de tape ik heb dan meer energie.

Michelle: 27 weken zwanger, De hele zwangerschap al misselijk en pijn in de maag. Met de tape is de misselijkheid weg getrokken en ook de maag pijn. Ik kan nu na 3 weken w verder zonder tape.

Een groot succes dus,  voor de juiste tape en plak instructie kunt u een afspraak maken met Caroline, na de instructie kunt je het verder zelf toepassen.

Anke Temming nieuw bij de praktijk

Anke Temming kinderfysiotherapeut

Anke Temming kinderfysiotherapeut

Anke is ons team komen versterken. Door het grote aanbod van kinderen in de praktijk was het noodzakelijk een nieuwe kinderfysiotherapeut te zoeken om Caroline te ondersteunen. Anke is bezig met haar laatste stukje van haar Master opleiding in Utrecht.  Ze heeft veel affiniteit met kinderen uit het autistisch spectrum.